Kursusele on oodatud disainihuvilised või ettevõtjad, kes soovivad ise disainida ikoone, logosid ja lihtsamaid illustratsioone ning väiksemaid trükiseid. Kursus on kasulik ka disaini erialadele astuda soovijatele, et teha algust meediagraafika olulise töövahendi omandamisega.

Osalemise eelduseks on arvuti kasutamise baasoskus. Kursusel ei ole vaja varasemat Illustratori kasutamise kogemust. Kursuse läbimine eeldab suures osas iseseisvat õppimist õppevideote ja harjutuste abil ning selleks arvuti ja Illustratori kasutamise võimalust.

Kursus algab kõige lihtsamate kujunditega joonistamisest ning liigub inspireerivate näidete varal edasi graafika ja illustratsioonide maailma. Kursuse ülesanded on mitmekülgsed ja erineva raskusastmega, kõigile osalejatele leidub kursuse jooksul sobiv tase ja teema.

Vektorjoonistamise oskus tuleb kasuks, et oma loodut saaks kasutada nii trükis kui ka veebis. Adobe Illustrator on maailmas enim kasutatav vektorgraafika programm. Selle mitmekülgsed võimalused ja ühilduvus Adobe teiste programmidega teevad Illustratori asendamatuks graafilise disaini töövahendiks.

Lisaks graafika disainimisele on Illustratoris võimalik koostada väiksemahulisemaid trükiseid – koos joonistusvahenditega on olemas tekstitööriistad ning saab importida fotosid.